Evenimente

Bar Master Competition 2009 – la Iasi

Etapa zonei Moldova din circuitul Bar Master Competition, liga de barmani profesionisti organizata de Food & Bar Magazine, va avea loc miercuri, 18 noiembie la Iasi, in incinta Iulius Mall. Startul concursului se va da in jurul orei 16.00, iar barmanii vor avea de trecut doua probe: Speed Service si Working & Exhibition Flair. In prima proba, concurentii trebuie sa prepare 5 bauturi din urmatoarele categorii: Frozen, Multi Liquor Rocks, Multi Liquor Collins, Highballs, Light Shooters. Bauturile vor fi alese in mod aleator de catre juriu, urmand ca fiecare concurent sa le prepare in cel mai scurt timp.
Punctajul maxim care se poate atinge la aceasta proba este de 400 de puncte. Barmanii vor pierde puncte daca vor avea stropiri, turnari incorecte, proceduri improprii, bauturi preparate incorect si ingrediente lipsa.
Pentru cea de a doua proba, barmanii trebuie sa pregateasca 2 bauturi si sa desfaca/toarne o sticla de bere in 6 minute. Prima bautura- “Havana Banana” – trebuie preparata folosind doar tehnici de Working Flair. A doua bautura – Flavour Mojito – trebuie preparata prin tehnica Exhibition Flair. Se vor puncta tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezenta scenica si impresia generala.
Jurizarea Bar Master Competition este asigurata de trei barmani cu o solida experienta in acest tip de competitii: Marius Gogoasa, Costin Bucur si Adrian Caradeanu.
La etapa anterioara a concursului desfasurata la Cluj, Claudiu Campo a acumulat cel mai mare punctaj, clasandu-se pe primul loc. Pe locurile doi si trei s-au clasat Razvan Dinu si Ionut Ivanov, urmati de Valentin Luca si Liviu Croitoru.
Desemnarea celui mai bun barman se va face in cadrul finalei Bar Master Competition 2009, eveniment ce va avea loc in ianuarie 2010 la Bucuresti.
Partenerii Bar Master Competition 2009 sunt Havana Club, Marie Brizard, Carlsberg, Granini si Rocchetta. Concursul este supervizat si jurizat de Exquisite Bar Solutions, iar partener media al evenimentului este publicatia saptamanala Sapte Seri.

Organizarea competitiei
Bar Master Competition este liga nationala de bartending profesionist organizata de Food & Bar Magazine. Scopul acestui concurs este acela de a oferi un mediu competitional corect si provocator tuturor barmanilor din Romania. Prima editie a ligii a fost organizata in 2006, fiind cel mai mare concurs de acest tip din Romania.
Liga este alcatuita din patru etape de calificare si finala. In cadrul fiecarei etape, barmanii concureaza in diverse probe specifice, pentru a acumula puncte si a accede in finala.
Incepand din acest an, BMC se desfasoara in format Open, ceea ce va permite concurentilor sa participe doar la proba tehnica din etape (speed opening, mixology, speed pouring sau speed service), avand astfel sansa sa castige proba respectiva si premiul special alocat.
Punctele acumulate in sistemul Open nu sunt luate in calcul in clasamentul general. Concurentii care vor sa acumuleze puncte in clasamentul general si sa intre in finala sunt obligati sa participe in ambele probe ale etapei in care sunt prezenti (pot participa in toate etapele pentru un clasament mai bun, dar nu exista un numar minim impus de etape).
Clasamentul final va fi dat de suma punctelor acumulate in etapele de calificare (inclusiv calificarile din finala) si punctele acumulate in proba “Free Style Show”.
Barmanul care acumuleaza cel mai bun punctaj va fi declarat campionul Romaniei in bartending. Separat, se va acorda titlul de “Cel mai bun barman in Free Style” pentru concurentul care se claseaza pe primul loc in aceasta proba a finalei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *