Ingrediente:
4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardele in ulei, 3 linguri
de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat, sare.
Mod de preparare:
Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se
sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie
fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se
marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un
varf de cutit). Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante. Se ia un vas plat,
rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa
altele. Se sareaza, se pipereaza. Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se
presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin). Se
stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins. Se
serveste la masa caldut.