Ingrediente:
1.5 kg. urda proaspata, 2 legaturi ceapa verde, 2 kg. foi de stevie, 50 g faina, 200 g suc de
rosii, 2 oua, 200 g orez, 3 legaturi marar, 150 g unt, 200 ml lapte, 400 g smantana, 500 ml bors.
Mod de preparare:
Se oparesc foile de stevie si se scurg bine. Urda se amesteca cu 1 legatura ceapa verde si
mararul, tocate marunt. Se fierbe orezul si apoi se amesteca cu urda, ouale si sarea. Separat se
prajeste in unt cealalta legatura de ceapa tocata, care se amesteca apoi cu compozitia de mai
sus. Se fac sarmale mici care se pun intr-o cratita tapetata cu frunze, se adauga borsul, sucul
de rosii si se lasa sa fiarba. Din lapte, unt si faina se prepara un sos alb care se toarna peste
sarmale, cand acestea au scazut si se lasa sa mai dea un clocot.Se servesc cu mamaliguta si
smantana.