Ingrediente:
bame, ceapa rosie sau dulce, ardei gras jalapeno, boabe de mustar, cuisoare, piper, coriandru,
foi de dafin, catei de usturoi, muguri de capere, miere de albine salbatice, ulei de masline stors
la rece, sare de mare, otet de vin din orez, alge marine.
Mod de preparare:
Bamele intregi, se spala si se scurg. Ceapa si restul se taie julien (pestisori). Se pune la fiert
otet (o parte la 2-3 de apa) si condimentele, mierea, etc. Cind clocoteste, se pune la oparit
bamele si zarzavatul, 2-3 minute apoi se scoate afara si se pune in borcane, dupa care cu grija
turnam otet fierbinte pina se umple borcanul. Se pun imediat capacele si se rastoarna cu
fundul in sus, asa le pastram in camara. Ptr. cele cu celofan, trebuie refierte 20 minute la bainmarie
(un vas cu apa in care punem borcanele la sterilizat) apoi racite treptat bine invelite in
plapuma etc. Se poate consuma dupa minim 7-10 zile de murat.Ca adaos la salate si
compozitiile culinare din orice fel de carne. Ca gustare la scobitoare, alaturi de mezeluri.