Ingrediente:
1 kg vinete mici (de marimea unui ou), 100 gr. de miez de nuca, sucul de la o lamiie, 800 gr.
de zahar, 500 gr. miere, un baton de vanilie, o lingurita piper, ghimbir, nucsoara.
Mod de preparare:
Se curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura in cruce pe
fundul vinetelor si se oparesc în apa clocotita 15 min.
Se scot cu o spumiera, se clatesc cu apa rece si se scurg bine.
Se face un sirop din zahar, zeama de lamiie, vanilie si 1/2 l apa. Cind incepe sa fiarba, se
rastoarna vinetele si nucile si se lasa la foc mic 30 min.
Se stinge focul si se lasa vinetele în sirop 48 h.
Se pune la foc mic. Cind fierbe, se adauga mierea si mirodeniile. Se fierbe 15 min dupa care
se toarna în borcane. Cine are rabdare poate sa umple fiecare vinata cu un miez de nuca.