RETETE CULINARE

Vinete turcesti

Ingrediente:
4 vinete mijlocii, 3 cepe, 4 catei de usturoi, 4 rosii curatate de coaja, 150 ml ulei masline, 2
ardei rosii, jumate legatura patrunjel, zahar, zeama de la o lamaie.
Mod de preparare:
Se curata vinetele de coaja pe fisii in lungime, apoi se taie vinetele in doua pina la jumatate.
Se desfac de-a lungul taieturii se sareaza si se lasa sa se odihneasca 10 min. Se curata ceapa si
se taie in rondele. Se curata usturoiul si se toaca marunt. Rosiile se taie in cuburi mici.
Cuptorul se incalzeste la 200 C, se ia un vas inalt de iena si se unge cu ulei de masline. Ardeii
se taie in fasii subtiri. Vinetele se spala cu apa rece si se usuca cu servetel, se aseaza in vas cu
taietura in sus. Intr-o tigaie se incalzeste jumatatea cantitatii de ulei, se adauga usturoiul si
ceapa, se calesc putin apoi se adauga pe rind rosiile, ardeii si patrunjelul. Se adauga sare, piper
si 1 lingurita de zahar. Vinetele se vor umple prin taieturile facute pe lungimea lor. Se adauga
uleiul ramas. Se adauga incet foarte putina apa. Se coace aproximativ 20-25 min.Se lasa la
racit dapa care se stropeste cu zeama de lamaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *