Ingrediente: 2 cesti iaurt simplu, 2-4 catei de usturoi, dupa gust, o lingura ulei de nuci, o lingura ulei de masline extravirgin, 2/3 cana miez de nuca tocat, un castravete lung sau 3 castraveti mai mici, 1/2 cana apa rece, de la gheata, 2 linguri suc de lamaie, piper proaspat macinat, dupa gust, sare.
Pentru servit: gheata, optional, nuci tocate, menta saumarar proaspat tocat marunt, ulei de masline extravirgin.
Preparare:
Intr-un mojar se piseaza usturoiul cu jumatate de lingurita de sare.
Intr-un bol se amesteca iaurtul cu usturoi, suc de lamaie, ulei si nuci. Se da la rece pentru o ora.
Castrevetii se taie cubulete foarte mici.Se sareaza si se lasa la scurs pentru 15 min.
Se amesteca cu sosul de iaurt si se serveste.
In bolul de servit se poate pune un cubulet de gheata, supa, nuci si deasupra verdeata.
Daca nu serviti imediat pastrati la frigider separat supa si castravetii. Pe masura ce sta mai mult devine mai picanta.
Efect racoritor garantat!