RETETE CULINARE

Baba Ganoush – salata de vinete orientala

Ingrediente: 2 kg de vinete mici, 1/4 pahar suc de lamaie, 1/4 pahar pasta de susan tahini, 1-2 linguri de iaurt, 2 catei de usturoi, taiati pe jumatate, sare dupa gust.
Pentru servit : ulei de masline extravirgin si patrunjel verde.

Preparare:
Vinetele se inteapa din loc in loc si se coc la flacara sau in folie in cuptor, daca sunt mai mari (insa gustul difera).
Dupa ce se coc se lasa intr-o strecuratoare sa se raceasca si sa se scurga intre 15-30 min.
Se curata coaja si cotoarele si se toaca vinetele marunt cu un cutit inoxidabil. Se adauga tahini, iaurtul, suc de lamaie dupa gust si usturoiul pisat intr-un mojar.
Pe platoul de servit se stropeste cu ulei de masline extravirgin si se decoreaza cu patrunjel.
Se poate servi si a doua zi insa sucul de lamaie si usturoiul isi modifica gustul daca este pastrat de pe o zi pe alta

Cumpara un robot de bucatarie la un pret bun!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *