Ingrediente pentru 4 portii: 500g fille de vita, o lingurita de boia de ardei, o lamaie, o ceapa rosie tocata, un usturoi tocat marunt, ulei de masline, un cub de unt, 2 maini mari de ciuperci salbatice  curatate si taiate sferturi sau jumatati, dupa marime, un pahar mic de coniac, 50 ml smantana, patrubjel verde, sare si piper, paine proaspata pentru servit.
Preparare:
Feliile de carne de vita se pun intre 2 folii se plastic si se bat cu ciocanul de snitele pana ajung la 1/2 cm grosime. Se taie fasii. Se amesteca cu boia, sare piper, coaja de lamaie.
Intr-o tigaie mare se calesc ceapa si usturoiul in putin ulei de masline. Cand se rumenesc se adauga untul si ciupercile si se amesteca usor. Se lasa la calit pana devin si ciupercile maronii. Se adauga putin ulei de masline si carnea de vita si se amesteca, pastrand pe foc circa 2 min, pana carnea devine maronie dar in interior ramane roz. Se amesteca si se adauga coniacul, si se mentine pe foc circa 1 min, pana se evapora coniacul.
Se ia de pe foc si se adauga smantana. Se amesteca si se aseaza in farfuria de servit. Se decoreaza cu patrunjel si se serveste cu paine proaspata.