Ingrediente: 3-4 caise, 2 linguri stafide, 1 ou, faina, apa, 2 linguri nuci pisate, 1 lingura pesmet, 1 lingura zahar, 1 lingura rom, un varf de cutit de sare.
Preparare:
Retete de prajituri
Intr-un bol se pune faina, oul, sare si putina apa si se amesteca pana devine de consisteta unei ciulamale mai groasa.Se lasa deoparte pentru 30 min, apoi se uda putin si se framanta dinnou.Se lasa iar deoparte, la temperatura camerei. Peste 30 de min se umezeste si se intinde o foaie nu foarte subtire si se stropeste cu putin ulei de masline .
Caisele se curata de samburi si se taie feliute care se amesteca cu nucile, stafidele, pestet, zahar si rom. Acestea se aseaza pe foaie, intr-o parte, care se ruleaza peste umplutura.
Se taie rulouri de 15-20 cm care se coc intr-o tava unsa cu ulei.