Ingrediente pentru 4 portii: 1 l vin rosu sec (si unul pentru servit la masa), 800 g cubulete carne de vita, o ceapa, 2-3 morcovi, un pachet de masline verzi, o cutie mica de ciupercute albe, dafin si ierburi de Provance, 2 linguri de ulei de masline, sare si piper.
Tineti cont de timpul de marinare -12 ore.
Preparare:
Puneti bucatile de carne intr-un vas. Adaugati 1 l de vin, sare si piper dupa gust, ceapa taiata mare, Â dafinul si ierburile de Provance. Acoperiti si lasati la rece peste noapte.
Scoateti bucatile de carne, pastrand sosul in vas. Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri de ulei si caliti cubuletele de vita. Adaugati morcovii rondele, maslinele si ciupercutele scurse de zeama. Adaugati sucul cu vin, acoperiti si lasati la foc mic pentru 2 ore. Cand e aproape gata se ia capacul si se lasa descoperit pentru a se ingrosa sosul. Se poate adauga si o lingura de faina, pentru a se ingrosa sosul mai rapid.
Se servesc cu garnitua de paste si cu un vin bun!
Incearca si Coq au vin!