Ingrediente pentru 4 portiiȘ 1,3 kg piept de pui, piper, frunze de dafin, un pumn de migdale, o lingura chimen, 2 pumni mari de salata verde mixta.
Pentru dressing: 2 linguri iaurt natural, 3 linguri maioneza, 2 lamai (sucul), 1 castravete decojit, taiat cubulete, o legatura frunze de busuioc proaspat.
Retete
Preparare:
Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas acoperit, cu apa cat sa-l acopere, impreuna cu piper si 2 frunze de dafin, timp de aproximativ 40 de min. E de preferat sa-l lasati sa se raceasca in apa in care a fiert.
Se taie fasii .
Migdalele si chimenul se prajesc intr-o tigaie.
Pentru sos se amesteca intr-un bol maioneza cu iaurtul si zeama de lamaie. Se adauga castravetele, migdalele si chimenul si frunzele de busuioc rupte.
Pe un pat de salata verde se aseaza puiul si sosul de jur imprejur.