RETETE CULINARE

Pui cu busuioc la gratar

Ingrediente pentru 6 portii: 6 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele, 1/4 ceasca de ulei de masline extravirgin, 1/4 ceasca otet balsamic, 2 cepe verzi, tocate marunt, jumatate de cana de busuioc verde tocat marunt si alte frunze pentru decor, sare, piper, 12 frunze mari de varza alba si rosie, ulei pentru uns, 6 rosii taiate felii.

 

Preparare:

Intr-un bol se amesteca uleiul, otetul balsamic, ceapa verde, piper,sare, busuioc tocat. £ linguri din amestec se pun intr-un vas deoparte. Restul amestecului se toarna intr-o punga de plastic in care se adauga pieptul de pui. Se inchide punga si se pune in frigider pentru cel putin o ora, timp in care se amesteca o data.

Se incinge gratarul. Se scoate puiul din punga si se scurge de marinata, apoi se aseaza pe gratar. Cu o pensula se unge pieptul de pui cu marinata. Se coace cate 8 min pe fiecare parte, apoi se pune intr-un vas acoperit sa se pastreze cald.

 

Frunzele de varza se ung cu ulei si se presara cu putina sare, apoi se coc pe grill cate 1-2 min pe fiecare parte.

Puiul se aseaza pe pat de frunze de varza.

Rosiile se amesteca cu marinata pastrata si se servesc langa pui, decorate cu busuioc verde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *