RETETE CULINARE

Rata la gratar

Ingrediente pentru 4 portii: 4 piepti de rata, 2 catei de usturoi, tocati marunt, 2 linguri sos de soia, rozmarin proaspat, 2 linguri sos hoisin, 1/4 cana ulei de susan.

Retete

Pentru salata: 4 cani frunze de salata amaruie ,2 linguri suc proaspat de lamaie,sare, piper, 1/4 cana ulei de masline extra-virgin, 2 fructe de mango, decojite si taiate cubulete.

Preparare: Se amesteca intr-un bol uleiul de susan cu sosul de soia  si usturoiul tocat marunt, apoi rozmarinul maruntit. Carnea de rata se unge bine cu acest sos, chiar si pe sub piele, apoi se acopera si se lasa la frigider pentru cel putin 4 ore.

Se scurge de sos si de pune pe gratar incins, la inceput cu partea cu piele in jos, 6-8 minute, se intoarce si pe cealalta parte si se mai unge cu sos hoisin. Pielea trebuie sa devina maro si sa fie crocanta, nu arsa.

Cand e gata se taie felii.

Intr-un bol se amesteca sucul de lamaie cu uleiul pentru vinegreta. Se adauga mango cubulete si frunzele de salata si se amesteca bine. Se aseaza pieptii de rata in farfurie pe pat de salata si se serveste cu un mic bol de sos hoisin langa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *