Ingrediente:
– 8 ardei grasi
– 2 morcovi
– 1 patrunjel
– 1 ceapa
– 4 rosii
– 1 lingura de zahar
Mod de preparare:
Retete de post
Umplutura se prepara astfel: se taie pai morcovul, se toaca patrunjelul si ceapa si se calesc in ulei. Rosiile se curata de coaja si de seminte, se taie marunt si se adauga in tigaie. Se adauga zahar, sare, piper dupa gust si se prajesc.
Ardeii se spala si cu cutitul li se taie un capacel. Se curata de seminte, se spala si se pun in apa clocotita timp de 1-2 minute. Se scot din apa si se pun la scurs. Se pune umplutura preparata mai devreme, iar ardeii se pun in cratita. Se mai adauga apa sau supa de carne, unt, bulion si se lasa la fiert, cu capacul la oala pus, timp de circa 30 de minute.
Sursa: www.stilfeminin.ro