Sanatate

Berea ar putea preveni apariţia cancerului

Potrivit unui studiu, băutorii de bere sînt mai protejaţi de cancer decît cei care nu consumă această băutură alcoolică. Un compus chimic localizat în hameiul folosit în bere a intrat în atenţia cercetătorilor de la Universitatea din Oregon, ca fiind capabil să împiedice diferite forme de cancer.

ÃŽn urmă cu zece ani, cercetătorii au realizat un studiu privind proprietăţile anti-cancerigene ale unui compus flavonoid numit xanthohumol. O lucrare recentă, publicată de către un cercetător de la Universitatea Oregon, pune în evidenţă descoperirile făcute pe baza acelui studiu. “Xanthohumolul este un compus ce ar putea avea un rol important în prevenirea formelor de cancer pe cale chimică”, a spus Fred Stevens, cercetător la Institutul “Linus Pauling”, din cadrul universităţii menÅ£ionate.

Chiar dacă nu se cunosc multe despre mecanismul biologic al acestui compus în prevenirea cancerului, se fac eforturi pentru a-l izola ÅŸi comercializa. Unul dintre produsele care ar putea apărea pe piaţă în urma acestor eforturi este “berea sănătoasă”, care va conÅ£ine niveluri ridicate ale compusului.

Xanthohumolul a fost identificat în anul 1913, cînd a fost izolat ca o substanţă de culoare galbenă ce se găseşte în hamei. Începînd cu anul 1950, cercetătorii au început studierea compusului la nivel molecular, dar, în ultimii zeci de ani, singurii care şi-au manifestat interesul pentru el au fost doar berarii.

Sursa: www.evenimentul.ro

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *