Ingrediente pentru 4 portii: 12 cirese, 10 g unt topit, un ou, 5 g faina de porumb, 85 g migdale pudra, 8 lingurite rase scortisoara pudra, 85 g unt nesarat, 1 lingurita de zahar pentru clafoutis, 85 g zahar pentru glazura, 10 g zahar pentru frisca, 150 g frisca lichida.
Preparare: Â Ciresele se spala si se curata de codite, apoi se indeparteaza samburii.
In untul topit se adauga ciresele si zaharul pentru glazura. Se amesteca si se mentin pe foc pentru un minut.
Intr-un bol se amesteca untul nesarat, faina de porumb, 4 lingurite de scortisoara pudra, 1 lingurita de zahar si se omogenizeaza. Se adauga oul si se amesteca bine.
Se ung  formele cu unt, se intinde aluatul preparat mai sus, se aseaza ciresele deasupra si se da la cuptor la foc mic pentru 15 min, pana se rumeneste. Se scoate si se lasa la racit.
Frisca lichida se bate putin cu scortisoara si zaharul ramas pentru a optine un sos mai gros.
Claufoutis se serveste cu sosul de frisca cu scortisoara.
Incearca si Clafoutis cu caise sau Clafoutis cu pere