RETETE CULINARE

Tortilla de patatas

Ingrediente:4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapte.

Mod de preparare:
Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa
nu iasa foarte plana.
Cartofii se taie felii rotunde cam de 3-5 mm de grosime, daca sint cartofi mari se taie in doua
pe lungime si apoi felii. Se pun la prajit in ulei si se prajesc pina se fac bine, dar fara a se face
crocanti. Ceapa se taie solzi si se prajeste si ea in alta tigaie sau se prajeste dupa ce sint facuti
cartofii.
Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu un strop de lapte intr-un castron. Cind cartofii si
ceapa sint prajite, se pun peste ouale batute in castron si se lasa citeva minute ca sa traga
cartofii din ou. Se toarna apoi in tigaie cu un pic de ulei si se lasa citeva minute la foc potrivit
sa se coaca fara sa se amestece. Cind este gata se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei
farfurii intinse sau cu un capac intins. Se lasa si pe partea cealalta sa se faca.
Se poate face si fara ceapa.Se serveste taiata in triunghiuri, calda sau rece