Ingrediente:300 g telemea desarata, 50 g cascaval ras, 1 ou, piper alb, 15 foi de placinta, 2 linguri ulei de
masline, 2 linguri unt topit.
Mod de preparare:Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma cu furculita,
se adauga cascavalul ras si oul batut si se amesteca bine. Se amesteca untul topit cu uleiul, se
unge o foaie de placinta si se impatureste in trei, pe lung. Pe coltul aluatului impaturit se pune
o lingura de branza si se acopera cu celalalt colt, formandu-se un triunghi. Se continua asa
pana la capatul aluatului si apoi se umplu, pe rand, si celelalte foi, pana ce se termina
amestecul de branza. Se aseaza trigoanele pe o tava unsa, se ung cu unt si ulei, se dau la
cuptor si se coc 20 de minute, pana ce se rumenesc frumos si devin crocante. In amestecul de
branza se pot incorpora – dupa gust – verdeturi (patrunjel, marar, busuioc etc.), iar inainte de a coace trigoanele, peste ele se pot presara seminte de susan.