Despre copii, Evenimente

British Council iti propune o expozitie speciala de Pasti

In perioada 8-16 aprilie, British Council organizeaza, in parteneriat cu fundatia Light into Europe, o expozitie de felicitari si obiecte specifice sarbatorilor de Pasti realizate manual de copii cu dizabilitati senzoriale. Evenimentul se desfasoara la sediul British Council din Bucuresti, Calea Dorobantilor nr 14, in cadrul bibliotecii din cladirea Network Central, iar lucrarile prezentate vor putea fi achizitionate de catre vizitatori. Sumele colectate in timpul acestei expozitii vor constitui o donatie pentru copiii cu dizabilitati senzoriale asistati de fundatia Light into Europe.

Aproximativ 100 de felicitari, suporturi pentru oua, cosulete de lemn si alte obiecte special create pentru sarbatorile de Pasti vor fi expuse la British Council de marti pana vineri, intre orele 12:00 si 19:30, iar sambata intre 9:00 la 13:30.

O data cu aceasta expozitie, British Council lanseaza o noua initiativa menita sa vina in intampinarea persoanelor cu dizabilitati senzoriale acestea pot beneficia de abonamente gratuite la biblioteca British Council in baza unui certificat medical. 

Acest eveniment marcheaza inceputul unui parteneriat de lunga durata intre British Council si fundatia Light into Europe, din dorinta de a sprijini si de a promova diversitatea si de a apropia oameni care sunt diferiti. Ca prim pas in cadrul acestui parteneriat, British Council ofera persoanelor cu dizabilitati de vedere si de auz acces gratuit la serviciile si resursele bibliotecii din Bucuresti, printre care se numara o gama larga de carti audio si filme cu subtitrare, spune Sara Bocaneanu, Head Networks and Innovation la British Council Romania.

Ne bucur deschiderea British Council fat de nevoile reale ale persoanelor cu dizabilitti senzoriale i sprijinul pe care l gsim prin acest parteneriat. Organizarea expozitiei de Pate reprezint unul din proiectele noastre educationale, care promoveaz nvtarea prin creativitate. Posibilitatea de a accesa resursele informationale ale bibliotecii British Council vine n ntmpinarea campaniei noastre de promovare a scrisului si cititului n rndul persoanelor cu dizabilitti senzoriale, inclusiv al nevztorilor. Pornim, att noi ct i partenerii notri de la British Council, de la premisa c accesul la informatie este un drept esential, iar persoanele care ntmpin obstacole n acest sens merit aceeai ans ca i noi ceilalti , explica Alina Popescu, Development Director Light into Europe.

Despre British Council

British Council este organizatia internationala a Marii Britanii pentru relatii culturale si educationale. Peste 7000 de angajati isi desfasoara activitatea in birourile, centrele de limba engleza, bibliotecile si centrele de informare si resurse din 110 tari din intreaga lume. British Council ofera oamenilor de pretutindeni o deschidere catre creativitatea si realizarile britanice si stabileste relatii durabile intre Marea Britanie si alte tari. Activitatea sa este axata in special pe domeniile educatie, societate civila si creatie. British Council este o organizatie apolitica ce se bucura de o stransa colaborare cu guvernul britanic. Pentru mai multe informatii despre activitatea British Council in Romania, vizitati: www.britishcouncil.ro 

Light into Europe este o fundatie britanica prezenta in Romania inca din 1990 cu proiecte umanitare medicale si sociale. Incepand cu anul 2004, echipa Light into Europe dezvolta un proiect de pionierat destinat copiilor si adultilor cu deficiente senzoriale in Romania. Beneficiarii nostri sunt atat copiii cu dizabilitati senzoriale care primesc asistenta individualizata, echipamente de sprijin, activitati educative si recreative, cat si familiile acestora si profesionistii din domeniu care beneficiaza de informare, formare de abilitati si suport din partea noastra. Prin programele noastre ne propunem sa sprijinim copiii si tinerii cu dizabilitati senzoriale sa isi construiasca o viata independenta, de calitate si sa contribuie social intr-un mod activ, ca orice alta persoana. 
Centrul de Resurse pentru Persoane cu Deficiente Senzoriale, 
Str. Clabucet nr. 35, sect. 1, Bucuresti
Tel. 021-224 46 08
Fax 021-224 47 93
E-mail office@lightintoeurope.org
Web www.lightintoeurope.org

British CouncilTelefon +4 021 307 9600 
Calea Dorobantilor 14Fax +4 021 307 9601
Bucureti 010572 E-mailcontact@britishcouncil.ro
RomniaWebwww.britishcouncil.ro
contact@britishcouncil.ro 
http://www.britishcouncil.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *