Ingrediente:1 cutie compot de ananas fara zahar (light), un pui grill (aprox. 1,1 kg), 1 litru de apa, un
pahar de vin alb, 1/2 pahar de otet de vin, sare, coriandru, oregano, dafin, 2 linguri de ulei,
piper, boia dulce.
Mod de preparare:Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1
ora si jumatate). Se lasa apoi cateva minute la scurs si se introduce puiul pe la partea tartitei pe
o sticla de bere. Se unge cu amestecul de ulei, piper si boia. Sticla se asaza vertical intr-o
cratita in care se toarna baitul. Puiul nu trebuie sa aiba contact cu lichidul. Se pune in cuptorul
incalzit la 180 grade si se coace aprox. 60 min. Din cand in cand se va unge cu lichidul din
cratita. Daca proeminentele aripilor sau picioarelor au tendinta sa se arda atunci se recomanda
infasurarea acestora in folie de aluminiu. Compotul de ananas se incalzeste cu putin timp
inainte de terminarea coacerii. Dupa coacere puiul se scoate de pe sticla. Puiul se serveste
transat, iar compotul separat in compotiera.