Compozitia 1:
Ingrediente: 8 oua, 8 linguri zahar, 1 l lapte, esenta de vanilie.
Se bat ouale foarte bine, se adauga zaharul, laptele caldut, esenta de vanilie si un praf de sare. Intr-o cratita inalta se ard 250 g zahar, apoi se tapeteaza peretii vazului cu zaharul caramelizat.
Compozitia 1 se toarna in cratita si se da la cuptor, la foc potrivit, pana se intareste.
Compozitia 2:
Intr-un castron se bat 5 albusuri spuma, peste care se pun 5 linguri zahar pudra, apoi 5 galbenusuri, unul cate unul, 5 lingurid e faina si esenta de vanilie.
Cand crema(compozitia 1) de la cuptor se rumeneste pe margini si se desprinde de peretii cratitei, se scoate de la cuptor si se presara un strat gros de nuci amcinate, apoi se pune deasupra compozitia 2. Se da din nou la cuptor si se lasa sa se coaca si blatul. Se scoate din cuptor si se rastoarna abia dupa ce s-a racit (a doua zi).
Se orneaza cu frisca si nuca si nuca de cocos.
One Comment
Comments are closed.