RETETE CULINARE

Placinta cu alune

Ingrediente pentru 4 persoane: 200 g faina, 100 g alune, 2 catei de usturoi, un ou, o jumatate de litru de supa de legume, 2 lingurite sos soia, un varf de cutit de nucsoara pisata, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Preparare:
Intr-o craticioara se pun supa de legume, sosul de soia si usturoiul pisat si se da intr-un clococt. Se ia de pe foc si se adauga faina, se amesteca si se pune din nou la fiert. Se tine la foc mic, amestecand continuu, timp de 20 min, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga nucile pisate, oul, nucsoara, sare, piper.
Se formeaza placintele cu diametrul de 8 cm si grosimea de 2-3 cm. Se prajesc in tigaie, in ulei de masline. Se pun pe hartie absorbanta si se servesc calde cu salata verde.