LifeStyle, RETETE CULINARE

Drob de miel

Ingrediente:
1 kg maruntaie de miel, 500 g ficat de miel, un prapur, 150 g ceapa, 4 oua, 100 g faina, 150 g
untura, verdeata, piper, sare.

Mod de preparare:
Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa sa se
raceasca si se trec prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se trage putin in untura, se pun
maruntaiele fierte date prin masina, sare si piper. Se prajesc pe foc iute amestecindu-se tot
timpul sa nu se prinda. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga ouale si verdeata taiata marunt,
se amesteca totul bine. Prapurul, care a fost tinut in apa rece, se taie bucati iar in fiecare bucata
se pune tocatura gata pregatita. Se da forma rotunda, se trece prin faina si ou batut, se prajesc
in untura la foc mic sa fie bine patrunse. Se poate umple prapurele intreg cu tocatura, se pune
in tava de cozonac si se poate coace in cuptor, obtinindu-se o singura bucata de drob mare.
Cind este gata se taie felii si se serveste ca aperitiv.