LifeStyle, RETETE CULINARE

Crochete de miel

Ingrediente pentru 6 portii: 1 kg carne de miel, macra, tocata, 75 g pesmet, 200 ml lapte de soia, o ceapa, 4 catei de usturoi, 3 lingurite de chimen macinat, 3 linguri de patrunjel proaspat tocat, o lingura faina, 6 linguri ulei de masline, sare, piper. pentru sos: 2 cutii mari pasta de tomate, o lingurita zahar brun, 2 foi de dafin, o ceapa.

Preparare: Se dilueaza pasta de tomate. Se curata ceapa si se toaca. Se caleste ecapa pentru sos, in ulei de masline, se adauga zaharul si foile de dafin. Dupa 5 min se pune si pasta de tomate. Se lasa la foc mic timp de 20 min.
Intr-un castron se amesteca pessmetul si laptele de soia.Se adauga acrnea de miel tocata, ceapa tocata, usturoiul pisat, chimenul, patrunjelul, sare, piper.
Se formeaza perisoare mici care se turtesc. Se prajesc in ulei de masline. Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Se servesc cu sos decorate cu patrunjel.