LifeStyle

Zeppelin

KLUDIstudio & Arhitectura va invita la a patra editie ‘Zeppelin’

Invitati:
arh. Juan Trias de Bes, TDB Arquitectura (Barcelona, Spania)

Revista Arhitectura şi KLUDIstudio vă invită la cel de-al patrulea zeppelin. Seria de conferinţe şi dezbateri pe teme arhitecturale începută în februarie continuă de data aceasta cu o prezentare dintr-un oraş exemplar pentru profesia noastră: Barcelona. Tema propusă, peisajul urban ca geneză a proietului, este în fapt o căutare a arhitectului catalan a unei logici constructive care să constituie un demers deopotrivă poetic cât şi pragmatic. Cum ajungi să faci cu adevărat arhitectură, când te referi la parametri şi coeficienţi urbanistici, sub totala presiune a investitorilor? Cum reuşeşti să aduci idei şi inovaţie în discursul arhitectural în mijlocul unei discuţii despre buget? o demonstraţie în 6 proiecte realizate într-unul dintre cele mai spectaculoase oraşe creuzet ale arhitecturii moderne şi contemporane. O prezentare care vă va aduce întrebări formulate în direcţia bună şi răspunsuri fertile pentru proiectele voastre.
Treceţi în agendă MIERCURI, seara la 19.30 la Kludistudio, pe bulevardul Libertăţii, la numărul 10.

Juan Trias De Bes
Pentru a doua oară în Romania, Juan trias de Bes, este unul din arhitecţii barcelonezi în plină ascensiune. Cîteva din lucrările lui au fost deja publicate în revista Arhitectura: Academia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears, o reabilitare a unei construcţii industriale în Mare de Déu de Gràcia, transformată în apartamente, alte două blocuri de apartamente în Ronda de Dalt şi Ripollet la Barcelona . Are un portofoilu de lucrări în varii domenii: rezidenţial, educaţional, hotelier, socio-cultural. A participat şi a cîştigat multe concursuri interne şi internaţionale cu propriul său studio sau alături de Carlos Ferrater. Pentru mai mutle detalii http://www.tdb-arquitectura.com
zeppelin este un proiect de comunicare şi educaţie iniţiat de revista Arhitectura. Acest proiect este o platformă deschisă de întîlniri, unde vor veni de-a lungul întregului an mai mulţi arhitecţi, designeri şi artişti din străinătate, să susţină conferinţe şi să-şi prezinte realizările studenţilor şi arhitecţilor de aici. Scopul proiectului este de a descoperi şi întreţine o elită activă de arhitecţi români, care să poată să înţeleagă strategiile de dezvoltare urbană contemporane şi să schimbe mentalităţile şi practicile arhitecurale în România.

Organizatori: KLUDIstudio si Arhitectura
Sponsor: KLUDI Romania
Partener: Cărtureşti

www.kludi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *