Concerte

Zdob si Zdub canta in deschidere la FITS

Zdob si Zdub vin la Sibiu pentru a da tonul manifestarilor din cadrul Festivalului International de Teatru Energii – 2008. Pe parcursul celor 11 zile de festival, opt trupe internationale vor face o trecere in revista a celor mai diverse genuri muzicale. Artisti din Moldova, Franta, Canada, Israel, Mexic, Statele Unite ale Americii si Romania vor sustine concerte in Sibiu si imprejurimi, delectand publicul venit sa asiste la maratonul teatral – Energii 2008.

Unici ca stil muzical si ca prezenta, artistii trupei ZDOB SI ZDUB vor sustine un concert in data de 29 mai, in Piata Mare din Sibiu, cu incepere de la ora 22:00.

Proconsul, prima trupa din Romania care a castigat trofeul Cerbul de aur, va sustine un concert extraordinar in cadrul manifestarilor de inchidere ale FITS 2008, in 8 iunie, ora 20:30, in Piata Mare.

Pe durata Festivalului, publicul va putea urmari alte sase trupe. In zilele de 31 mai si 1 iunie, in Piata Mare, incepand cu orele 22:30, membrii trupei Tararam (Israel) se misca, danseaza, canta si bat la tobe intr-o armonie perfecta. Artistii vor da nastere unor sunete absolut extraordinare, folosindu-se de obiecte obisnuite, unelte, tobe suspendate, instrumente de percutie si de propriile trupuri. La Goutte Au Nez (Franta), o fanfara formata din opt muzicieni, Ragleea (Canada), ce vor sustine trei concerte originale care imbina muzica indiana cu cea occidentala, mexicanii de la Mariachi Figuerao, Kleztory (Canada), ce vor interpreta muzica traditionala evreiasca si o trupa de “folk mondial” din America, vor arata de ce Festivalul International de Teatru de la Sibiu ramane o platforma care permite diferitelor culturi de pe diferite continente sa interactioneze, sa se exprime si sa fie cunoscute de public.

Sursa: www.vedeta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *