Evenimente

Weekend cu filme şi comedie la „Spune pe scurt”

Festivalul online de scurt-metraje „Spune pe scurt” face ce face şi ne lungeşte weekend-ul! Distracţia de sâmbătă seara începe devreme în Club Control, locul de întâlnire al artelor moderne pe care festivalul vrea să le înglobeze alături de short-urile uploadate pe net. De la 16:00 după-amiaza suntem invitaţi să ne adăpostim din calea ploii torenţiale sau a zăpuşelii, după caz, în clubul din Strada Academiei nr. 19, unde Roxana Enache îşi expune fotografiile din colecţia personală şi Octav Ungureanu caricaturizează prin benzi desenate o selecţie savuroasă de subiecte, de la sex şi internet la oraş şi filme.

Şi că tot veni vorba de cinema, proiectul principal al festivalului, tot în club vor rula scurt-metrajele din categoria de ficţiune şi cele din afara competiţiei. Aşadar, amatorii de cinema bucuroşi de compania altor spectatori gregari ca ei, se vor putea desfăta în sala de proiecţii cu poveşti din România, Germania, Singapore, Ungaria, Polonia, Spania, Rep. Moldova şi Marea Britanie.
Un preview, doar de poftă, al scurt-metrajelor româneşti prezentate în ciclul „out of competition”, s-a postat aici: „Muzica de cameră”, al lui Matei Alexandru Mocanu. Dar tot în plen e vizionarea mai antrenantă, când îţi dai cu părerea despre un filmuleţ înainte să-ţi pierzi şirul că vine altul peste tine!
Şi cum organizatorii au adus artele claie peste grămadă în Control, dacă nu ţi se scurg ochii după cinema-ul comprimat, ai alternative: atelierul hand-made unde s-au adunat Haya, Beibz ART, elena.artstyle, Madeea şi Mona de la happy-earrings îi vor îmbia pe fanii manufacturilor lucrate cu spirit de designer. În plus, lobby-ul e deschis tuturor celor care vor să se înscrie pentru cursurile pregătitoare oferite a premiu de UNATC – de ce să nu te vindeci preventiv de astenia din primăvara lui 2010 cu nişte lecţii de regie, imagine (film şi TV), comunicare audio-vizuală sau multimedia?
Şi, tot din categoria „de ce nu, când DA e mult mai fun”, sâmbăta spusă pe scurt va culmina apoteotic în cheie hilară, când „Aristocraţii” vor lua cu asalt sala de proiecţii într-o sesiune de stand-up comedy programată de la 9 seara.

Pentru mai multe detalii despre program accesati: www.spunepescurt.ro

Bilet de intrare: 20 RON.

Un eveniment organizat de EFECTIV D4 Events cu sprijinul: Malta Travel, Tuborg
Parteneri: Pro Cinema, Hollywood Multiplex, Cinema Pro, Radio ProFM Dance, Zoom Tv, Empire Film, Zile si Nopti, Amma Print, Port.ro, Filmoteca.ro, Diseara.ro, Filmepedia.ro, Cinemarx.ro, Comunicatedepresa.ro, Artefect.net, ODS, Mockingheads, LambertGroup, Konkurs.ro, AfluAcum.ro

(adresa de email este ascunsa din motive de securitate)
www.spunepescurt.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *