Evenimente

Week-end fierbinte pentru Asociatia RoRec: actiuni de colectare DEEE in 20 de localitati din Romania

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec se va afla in acest week-end intr-o ampla actiune de mediu, in judetele Hunedoara, Prahova si Teleorman

Sambata 28 august se vor derula mai multe actiuni de informare, constientizare si colectare deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), alaturi de diferiti parteneri, in 20 de localitati din cele trei judete.

Astfel, in judetul Hunedoara, campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”, se va desfasura in municipiul Orastie, in orasele Simeria si Geoagiu si in satele apartinatoare acestora, cu sprijinul primariilor din aceste localitati.

In judetul Prahova, sub acelasi indemn, locuitorii din Campina, Banesti, Brebu, Cornu si Poiana Campina, precum si cei din satele alaturate, sunt asteptati la o ampla actiune de colectare, la invitatia primariilor locale si a Asociatiei RoRec.

La Alexandria, in judetul Teleorman, feriti de caldura, sub cupola „Umbrelei Verzi”, cetatenii au acum ocazia sa lupte pentru ca orasul lor sa devina „Capitala verde a Romaniei”. In cadrul campaniei derulate de Tuborg Romania, va avea loc o noua actiune de colectare DEEE, timp de  trei zile, de vineri pana duminica.

Toti cetatenii ce vor depune aparate vechi sau uzate in cadrul celor trei actiuni vor putea participa la tombole cu premii oferite de partenerii asociatiei: Arctic, Beko, Flanco, Livoli, Ronor, Whirlpool si Tuborg.

„Prin aceste actiuni continuam sustinut eforturile noastre de informare si constientizare a publicului cu privire la importanta colectarii selective si reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice. Aceste aparate contin substante toxice periculoase, ce reprezinta o reala amenintare pentru mediul inconjurator. Colectarea corecta a acestor deseuri este un prim demers pentru a realiza ca mediul este o valoare pe care trebuie sa o protejam si este un exercitiu de atitudine civica, ecologica”, a spus Liviu Popeneciu, presedinte Asociatia RoRec.

Asociaţia Româna pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete
de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea de materii prime în sectorul economic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *