AUTO

VW Passat BlueMotion a mers 2457 km cu un singur plin

Noul Volkswagen Passat BlueMotion condus de jurnalistul Gavin Conway, redactor la Sunday Times, a înregistrat un nou record Guinness World pentru distanţa parcursă de un autoturism de serie cu un singur plin de combustibil. La stabilirea recordului, maşina Passat BlueMotion a parcurs o distanţă de 1531 mile, echivalentul de condus ca distanţă de la Londra la Malaga, fără a fi nevoie să realimenteze, sau în deplasare de la Los Angeles la New York, cu o singură oprire pentru realimentare combustibil.


Propulsat de un motor Volkswagen de 1.6 litri TDI common rail cu 105 CP, Passat-ul BlueMotion utilizat pentru acest record a fost un model de producţie standard. La fel cu modelele Polo şi Golf BlueMotion, Passat are modificări aerodinamice de caroserie, funcţia Stop-Start, baterie cu regenerare, angrenaje revizuite, anvelope cu rezistenţă scăzută la rulare. Rezultatul este o maşină care este uşor de condus, servisat şi menţinut, fiind încă printre cele mai eficiente vehicule de pe drumurile de astăzi.
Noul record a fost monitorizat de reprezentanţi independenţi, în numele organizaţiei Guinness World Records. Cantitatea de combustibil utilizat a fost măsurat cu exactitate la 77.25 litri, rezultand un consum de combustibil global de 90 mile/galon.

Sursa: Scorpion / Dan Stefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *