AUTO

Volkswagen: 20 de modele noi pana in 2010

Golf6Grupul Volkswagen a cuplat treapta superioara: va prezenta modele revizuite si noi la foc continuu, astfel ca, pana la sfarsitul deceniului, isi va reinnoi toata gama. Ofensiva debuteaza cu lansarea lui Golf VI si Scirocco in acest an, urmate de Polo (2009), cot la cot cu noua citadina ‘up!’ si Passat CC, iar la final greii: noul Phaeton si, respectiv, un nou model de lux, pozitionat sub acesta, dar peste Passat CC.

GeneraÅ£ia a 6-a a modelului Volkswagen Golf incendiaza imaginatia fanilor de pe tot mapamondul. Intreg designul masinii va fi mai agresiv, pentru a face fata orientarii spre sportivitate a concurentei venite din Asia – Kia c’eed, Toyota Auris, dar si de pe continent, si amintim aici pe Fiat Bravo. Modificarile se axeaza mai ales la nivelul designului, pentru ca din punct de vedere tehnic noul Golf nu va suferi modificari majore.

Sunt preconizate motorizari noi, precum un 1.4 litri de 140 si respectiv 170 de cai, un 2 litri de 200 de cai si o gama diesel care va include trei versiuni ale unui motor de 2 litri, de 120, 150 si 170 CP. Practic, tendinta este de a mari puterea motoarelor, pastrand cilindreea cat mai mica. Nu sunt asteptate noutati in privinta cutiilor de viteze.

Pozitionarea noului Golf este bine gandita: intr-un segment inventat practic chiar de grupul german si pe care Golf-ul l-a condus cu mana de fier doua decenii. Pentru ca inginerii concurentei au invatat intre timp sa produca hatchback-uri familiale ceva mai sigure, mai fiabile si mai rafinate la interior decat modelele precedente, VW a luat decizia sa grabeasca venirea pe lume a noii generatii, impunand un ritm de schimbare a modelelor cu care concurentii se vor obisnui destul de greu.

Sursa: Scorpion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *