LifeStyle

Vodanet Media aduce jurnalismul independent pe internet

Compania Vodanet Media se pregateste sa lanseze un proiect de anvergura, inedit in domeniul jurnalismului online din Romania si anume www.DirectNews.ro. Proiectul reprezinta un inceput de drum pentru jurnalismul independent, segment care a inceput sa capete amploare abia in ultimii ani.

FARA CENZURA. Jurnalistii care doresc sa transmita informatii pe segmentul de presa independenta online, o pot face prin intermediul www.DirectNews.ro avand libertate absoluta in scrierea si publicarea informatiilor. Jurnalistii implicati in proiect beneficiaza din partea Vodanet Media de tot suportul pentru realizarea, intretinerea si dezvoltarea unui blog personal. Acestia posteaza pe propriile bloguri informatiile pe care doresc sa le transmita pe canalele de comunicare online, www.DirectNews.ro avand rolul de a reuni toate blogurile jurnalistilor intrun singur spatiu.

NON STOP. Pe www.directnews.ro se gasesc stiri de ultima ora din domenii care acopera o arie complexa, incepand cu zona bussines si terminand cu segmentele politic, social, IT, sport, cultura, divertisment, auto, international, opinii, editoriale, informatiile fiind postate de jurnalisti independenti, fara nici un fel de cenzura editorialistica. Jurnalistii care considera ca doresc sa transmita informatii pe segmentul de presa independenta online, o pot face prin intermediul platformei avand libertate absoluta in scrierea si publicarea informatiilor.

“ Scopul nostru principal este sa dezvoltam jurnalismul independent, motiv pentru care fiecare jurnalist beneficiaza de un blog personal si are libertate absoluta in administrarea acestuia. Aceste avantaje au determinat o reactie pozitiva din partea unor jurnalisti cu experienta, acestia incepand sa colaboreze cu noi inca din perioada de testari a acestui proiect. In mod cert, www.directnews.ro va avea un real succes de piata, avand in vedere ca, pe de o parte cei care intra pe site vor beneficia de informatii calde necenzurate, iar pe de alta parte jurnalistii isi vor putea monitoriza in direct efectele informatiilor transmise. De asemenea, nu trebuie uitat aspectul financiar. Un jurnalist al carui blog inregistreaza un trafic bun poate sa aiba castiguri lunare care sa ii permita sa traiasca decent exclusiv din postarea de stiri pe blog”, a declarat Sorin Sorescu, manager de proiect in cadrul DirectNews.

PROMOVARE. Blogurile jurnalistilor vor beneficia de promovarea gratuita de catre Vodanet Media in randul a peste 1,5 milioane de vizitatori unici pe luna. „Proiectul www.DirectNews.ro se inscrie in seria de proiecte inovatoare de publishing online pe care Vodanet Media le aduce pe piata romaneasca, urmarind astfel viziunea companiei Viata va fi online! Dinamica Internetului si experienta echipei Vodanet Media vor face posibile schimbari majore in media scrisa in urmatoarele 6 – 12 luni in Romania. Interpretarea ultimelor date din SNA (Studiul National de Audienta) si trendul descendent al presei tiparite trebuie sa tina cont de migrarea masiva a cititorilor catre media online. Aceasta are avantajul distributiei gratuite, instantanee si globale in contextul unei distributii precare a publicatiilor scrise, motiv invocat de majoritatea publisherilor offline in a explica scaderea audienta presei tiparite” declara Ciprian Stavar, Marketing si Communication Director pentru Vodanet Media. „In acest context Vodanet Media prin compania Videomax va lansa un serviciu de distributie la domiciliu, pe langa DVD-uri si jocuri online, a principalelor publicatii glossy, exploatand astfel o nisa a comunicarii online/offline” a mai declarat Ciprian Stavar.