LifeStyle, Sanatate

Vitaminele pot reduce riscul de cancer la san inainte de menopauza

Femeile care nu au ajuns inca la menopauza pot preveni aparitia cancerului la san luand suplimente cu calciu si vitamina D, potrivit unui studiu american preluat de telegraph.co.uk.
Studiul realizat de cercetatorii de la Brigham and Women’s Hospital si de la scoala de medicina Harvard din Statele Unite este cea mai mare dintre cercetarile care si-au propus sa analizeze legatura dintre vitamine si prevenirea cancerului.
La studiu au participat 10.578 de femei care nu intrasera la menopauza si 20.909 de femei la menopauza care au dat date despre alimentatia lor si despre consumul de suplimente vitaminice.
La zece ani de la inceperea acestui studiu, 276 dintre femeile care nu ajunsesera la menopauza si 743 dintre femeile la menopauza erau deja bolnave de cancer la sân.
Cercetatorii au analizat aceste rezultate si le-au comparat cu datele despre consumul de suplimente alimentare. Specialistii au descoperit astfel ca “vitamina D si calciul luate in cantitati moderate pot reduce riscul de instalare a unui cancer mamar inainte de menopauza, dar nu si dupa instalarea acesteia”.
Autorii studiului, finantat de Institutul National de Oncologie din Statele Unite si publicat in Archives of Internal Medicine, sunt de parere ca vitamina D si calciul interactioneaza cu proteinele din celulele canceroase si impiedica dezvoltarea acestora.
Cercetatorii au declarat insa ca mai sunt necesare studii care sa demonstreze potentiala utilitate a calciului si a vitaminei D in reducerea cancerului la sân.
Vitamina D se gaseste in pestele gras si este produsa de piele in timpul expunerii acesteia la razele solare, in timp ce produsele lactate si nucile sunt foarte bogate in calciu, dar aceste doua elemente se gasesc si in suplimentele alimentare.

www.monitorulsv.roÂ

4 Comments

 1. E foarte interesant. Ma intreb totusi daca numarul de persoane pe care s-a facut studiul e relevant din punct de vedere statistic. Oricum, cred ca o sa ma apuc sa iau calciu si vitamina D, ca oricum n-au ce sa strice. Am auzit ca a aparut de curand si un vaccin impotriva cancerului la san, sau ma insel? Asta ar fi cel mai bine: te intepi odata si scapi de grija pe viata!

 2. Din pacate am auzit ca este o isterie in state referitor la cancerul de san: femei care prefera sa-si scoata sanii, preventiv, fara sa aiba vreun semn de boala, si apoi sa-si puna implanturi, ca sa fie sigure ca scapa de cancerul de san.Mi se pare totusi mult prea exagerat. Asa sa ne scoatem si diverse organe si sa ne punem niste aparate, ca sa scapam de risc.

 3. Am vazut si eu reportajul cu sanii scosi degeaba. Mi se pare o mare prostie.

  A, si despre vaccinul impotriva cancerului, am mai citit intre timp: nu se refera la cancerul mamar ci la cel de col uterin. Mi se pare un mare pas inainte din punct de vedere medical. Abia astept sa ma duc sa intreb doctorul – se pare ca si femeile trecute de 26 de ani pot sa si-l faca.

 4. udolf leonard : Bolnav de cancer la 24 de ani

  Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR :
  RO36RNCB0231088855520001 (lei). Vă rog ajutaţi-mă! dacă nu, pot să mor!
  E-mail: rudolfleonard13@yahoo.com Telefon: 0757205495 Vă mulţu mesc anticipat. Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor??? Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. 0757205495

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *