RETETE CULINARE

Vinete umplute

Ingrediente pentru 6 portiiȘ 3 vinete mari (sau 6 mici), 2 oua, 300 g carne de vita, 100 g cartofi, 200 g ceapa, 2 catei de usturoi, patrunjel, 1 lingura de ulei de masline, sare si piper
Preparare:
Spalati vinetele. Indepartati cotoarele.
Taiati vinetele in jumatate pe lungime si apoi in jumatati pe latime. Scobiti cu grija miezul, facand mici cuiburi pe care sa le puteti umple. Sarati bucatile obtinute, clatiti si uscati.
Caliti ceapa cu o lingura de ulei de masline. Adaugati usturoiul zdrobit, carnea cubulete, cartofii cubulete, se calesc usor apoi se adauga apa cat sa le acopere. Se fierb acoperit 30 min la foc mic.
Se toarna compozitia in robotul de bucatarie si se mixeaza. Se adauga ouale, patrunjel si piper si se amesteca bine.
Se incinge cuptorul la 180 grade.
Vinetele bine sterse se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu ulei, se umplu, se stropesc cu ulei si se adauga 2 cani de apa. Se acopera si se coc 45 min.
Serviti cu felii de lamaie si verdeata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *