RETETE CULINARE

Vinete umplute a la provencale

Vinete umplutePentru 4 portii: 2 vinete, ulei de masline, 200 g ciuperci champignon,2 catei de usturoi, tocati, 1 lingura menta verde, tocata, o lingura patrunjel verde, 60 g masline negre, fara samburi, tocate rondele, 1 ou, sare, piper.

Vinete

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 210 grade. Se spala vinetele, se indeparteaza cotoarele si se taie pe jumatate, in lungime. Se cresteaza miezul , se stropesc cu ulei si un praf de sare si se pun la cuptor, in vas termorezistent, pentru 30 min.

Ciupercile curatate si tocate se calesc in putin ulei de maslnie. Cand se evapora apa se singe focul.

Se scot vinetele din cuptor. Cu o lingurita se indeparteaza miezul vinetelor, cu grija sa nu rupeti coaja.Miezul obtinut se paseaza cu o furculita pana se obtine un piure.

Se repun ciupercile pe foc, incorporand si piureul de vinete. Se amesteca si se pastreaza pe foc 2-3 min. Se ia se pe foc si se incorporeaza oul batut, usturoiul tocat marunt, menta, patrunjelul si maslinele. Se adauga sare si piper dupa gust.

Cojile de vinete se umplu cu acest amestec. Intr-un vas uns cu ulei se aseaza vinetele umplute si se lasa la cuptor pentru 15 min.

Se serveste cu salata .

[nggallery id=4]

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *