RETETE CULINARE

Vinete coapte cu sos de rosii

aubergines
Ingrediente: 2 vinete mari, 3-4 cartofi potriviti, 1/2 kg rosii decojite si taiate marunt, o ceapa medie, tocata marunt, 3 lingurite ulei de masline, sare, piper, oregano, cumin, 150 g branza feta, o cana de ulei de masline pentru prajit.

Preparare:
Taiati vinetele felii mai ovale si tineti-le in apa sarata timp de o ora.
Taiati cartofii la fel ca vinetele si prajiti-i in ulei incins. Scurgeti-i bine de ulei.Sarati.
Dupa o ora scurgeti vinetele si prajiti-le, apoi lasati-le sa se scurga de ulei.Sarati si asezati-le peste cartofi.
Incingeti 3 lingurite de ulei de masline si caliti ceapa. Adaugati rosiile, putina sare, piper, cumin si oregano. Tineti pe foc pana se absoarbe lichidul. Luati vasul de pe foc si adaugati branza feta .
Turnatii sosul deasupra vinetelor si coaceti la foc mic circa o ora.