LifeStyle

Vin de floare de soc

Ingrediente: 6-8 inflorescente proaspete sau uscate, 6 l apa,1 kg zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 2 linguri zahar tos pentru caramelizat, 100 ml otet din vin.

Preparare: Florile de soc se pun intr-un borcan mare. Peste acestea se toarna apa in care s-a dizolvat complet zaharul. Borcanul, legat la gura cu un prosop curat si acoperit cu o farfurie, se lasa la temperatura camerei timp de 48 de ore, amestecand de 3-4 ori/zi cu o lingura de lemn. Apoi se strecoara lichidul printr-un tifon si se adauga un sirop obtinut din 2 linguri de zahar caramelizat stins cu 3 linguri de apa amestecandu-se pana la omogenizare. La sfarsit se pune otetul. Se toarna in sticle de 1 l astupate cu dopuri de pluta. Se pastreaza la rece.

One Comment

  1. Pingback: Socata | Lila

Comments are closed.