LifeStyle

Victor Ponta, ales presedinte PSD

Dupa numaratoarea voturilor de la PSD Victor Ponta a fost ales presedinte, sprijinit de Viorel Hrabenciuc, la o distanta de cateva zeci de voturi de Mircea Geoana. După numărarea tuturor voturilor exprimate de delegaţi la Congresul Extraordinar de sâmbătă, Ponta a obţinut un prim mandat la conducerea partidului cu 856 de voturi, în timp ce Mircea Geoană a obţinut 781 de voturi. Întrebat dacă va cere renumărarea voturilor, Mircea Geoană a declarat că va respecta decizia comisiei.

În urma deciziei, Şerban Mihăilescu şi Ioan Munteanu au demisionat din PSD. Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputatul Ioan Munteanu au decis să se alăture grupului independenţilor, condus de Gabriel Oprea, zice Realitatea.

Ecaterina Andronescu, a primit 1070 de voturi la funcţia de vicepreşedinte, un rezultat cu peste 200 de voturi mai bune decât cel înregistrat de Victor Ponta în cursa pentru şefia PSD. Marian Vanghelie şi Marian Oprişan au fost de asemenea votaţi, spune Antena 3. Vanghelie a obţinut 667 voturi la egalitate cu liderul de Olt, Ion Toma. Pe locul doi s-a plasat Dan Nica cu 814, urmat de ieşeanul Gheorghe Nichita cu 755 de voturi. Rodica Nassar a obţinut 629 de voturi,iar Titu Corlăţean 639. Liderul de Dolj, Ion Prioteasa a devenit vice cu 576 de voturi, iar Robert Negoiţă 561. preşedintele PSD Vâlcea, Ion Câlea a obţinut 538 de voturi, Ion Chelaru s-a calificat cu 517 voturi, urmat de liderul de Vrancea, Marian Oprişan cu 520, Valeriu Zgonea cu 517, Adrian Severin cu 506.

Revenim cu detalii.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *