LifeStyle

Viasat History va prezinta povestea nespusa a Stalingradului

În 2 februarie 2008, se vor împlini 65 de ani de la terminarea Bătăliei pentru Stalingrad.

In 2 februarie 2008, ora 21:00, Viasat History va difuza un documentar cutremurator despre asaltul de la Stalingrad. Povestea aprigei bătălii este spusă de cei ce au purtat-o!

Bătălia pentru Stalingrad a fost una dintre cele mai brutale din istoria umanităţii. Asaltul germanilor asupra oraşului rus Stalingrad s-a sfîrşit catastrofic pentru invadatoril, reprezentînd o lovitură fatală dată Germaniei naziste. Lupta a durat 199 de zile, din 21 august 1942 pînă în 2 februarie 1943. Într-o luptă în care speranţa de viaţă a unui soldat era de maxim 24 de ore, au pierit peste 1,5 milioane de oameni, din ambele tabere – ruşi, germani, unguri, italieni, români.

Stalingrad va fi mereu asociat cu ororile inimaginabile şi traumatice ale războiului. În acest oraş industrial de pe Volga, aproape şters de pe faţa pamîntului de cele 1000 de tone de bombe lansate de germani în decursul asediului, moartea se întîlnea la fiecare pas, în fiecare moment. Stalingrad a devenit cu adevărat o groapă comună. Aproximativ un milion de soldaţi ruşi şi-au pierdut viaţa apărînd oraşul. Refuzul lui Hitler de a se preda la Stalingrad a provocat distrugerea întregii sale Armate a Şasea.

Această trilogie documentară înfăţişează bătălia în mod obiectiv, atît din perspectiva germanilor, cît şi a ruşilor. Ea scoate la iveală fapte istorice şi se bazează pe înfiorătoare mărturii directe ale supravieţuitorilor din ambele tabere, poate ultimele ce mai pot fi înregistrate vreodată.

Seria beneficiază de un acces fără precedent la arhivele ruse, încluzînd scrisori de pe front ale soldaţilor germani, interceptate de către Armata Roşie, niciodată pînă acum făcute publice.

Cu ajutorul animaţiilor 3-D, precum şi prin pelicule refăcute digital, special pentru această trilogie, combinate cu imagini de înaltă acurateţe, parţial colorate ulterior, putem vizualiza desfăşurarea strategică a luptei.

Viasat History este deţinut de firma Viasat World Ltd. Difuzeaza documentare şi docu-drame ce explorează diferitele ere ale civilizaţiilor şi inovaţiile din trecut ce ne-au ghidat viitorul. Combină vechiul cu modernul, socialul şi culturalul, istoria populară cu cea oficială într-un mod obiectiv şi atrăgător. Astfel, documentarele transmise de Viasat History vor satisface nevoia de cunoaştere atît a specialiştilor, cît şi a publicului – toate subtitrate în limba română. Postul emite non-stop.

www.viasatworld.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *