Stiri

Vascul, stimulent al metabolismului si ajutor pentru feminitate

Medicina populara apreciaza faptul ca vascul poate influenta pozitiv functionarea intregului sistem glandular si poate realiza performante excelente in stimularea metabolismului. Se spune ca actiunea sa asupra pancreasului este atat de buna, incat la o cura continua de ceai de vasc, diabetul isi pierde cauza aparitiei. In tulburarile cronice de tulburari de metabolism, cura de ceai poate avea efecte benefice.

vasc

De asemenea, in tulburari hormonale se prescriun min 2 cani ce ceai pe zi, una dimineata si una seara. E considerat un leac excelent contra aterosclerozei.
Este considerat leacul cel mai stimulent al functiei cardiace si circulatorii. Practic, normalizeaza functionarea intregului organism, regland tensiunea arteriala: o scade la hipertensivi si o creste la hipotensivi.
Formele secundare legate de o tensiune arteriala anormala, cum ar fi: congestia cerebrala, senzatiile de ameteala, vajaitul in urechi, tulburarile de vedere, sunt contracarate, ceaiul de vasc fortificand activitatea cardiaca si calmand inima agitata. Zilnic 3 cani de ceai de vasc (extract rece) normalizeaza inima, circulatia sangelui, ajutand persoanele cu hipertensiune, moleseala, tulburari in ritmul activitatii cardiace, vertij si lipsa de chef de munca.
Intrucat poate normaliza circulatia sangelui, vascul aduce cu sine si incetarea dereglarilor menstruale, mai ales menoragiilor., dar si indispozitiilor din timpul menopauzei.
Se spune si ca previne si combate cancerul.