LifeStyle, RETETE CULINARE

Varza umpluta

Ingrediente: o varza mare creata, 500 g carne tocata, 3 cepe, 4 capatani de usturoi, patrunjel verde, 2 oua, 200 g miez de paine inmuiat si stors, 2 pahare lapte, 3 linguri ulei, otet.
Ingrediente pentru supa: rasol de vita sau oase de porc, 2 morcovi, 2 cepe, 2 capatani usturoi, 2 cuisoare, o foaie de dafin, sare, piper, cimbru.
varzacreataumpluta
Preparare: Se curata zarzavatul pentru supa si se pune la foc impreuna cu rasolul de vita si cu sare.
Varza se curata de frunzele vestede si de cotor, se spala in apa cu otet, apoi se opareste in apa clocotita cu sare, se pune sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, impreuna cu verdeata. Se incinge uleiul, se caleste ceapa, apoi se adauga carnea si se caleste putin. Cand s-a racit se adauga oul, painea inmuiata si stoarsa, usturoi, verdeata si se amesteca bine, pana se omogenizeaza.
Se scoate cu atentie miezul verzei si se rasfira foile.
Se pune carnea tocata in mijloc si apoi cate putina intre foi, adunand foile sa se formeze varza la loc.
Se pune varza intr-un tifon si se leaga bine.
Se scot zarzavaturile si oasele din supa, se adauga cimbrul, 2-3 catei de usturoi, foaia de dafin si se pune varza in supa. Trebuie sa fie suficient lichid cat sa acopere varza. Se fierbe 3 ore, amestecand uneori si completand cu apa, la nevoie.
Se scoate varza, se aseaza pe un platou rotund si se serveste taiata felii ca de pepene.