RETETE CULINARE

Varza chinezeasca cu pui

Ingrediente (pentru 2 portii): o varza chinezeasca, un piept de pui dezosat si fara piela, o bucata mica de ghimbir proaspat, 2 catei de usturoi, 1 ardei iute, 2 legaturi ceapa verde, un buchet mic de coriandru proaspat, sare de mare si piper proaspat macinat, 4 ciuperci, 2 pachete de taitei chinezesti, ulei vegetal sau de arahide, o lingurita amidon de porumb, 8 castane de apa, 2-3 linguri sos de soia, o lamaie mica verde.

Preparare:
Se pune un vas mare cu apa la fiert.
Curata ghimbirul si usturoiul, apoi taiele felii subtiri. Se taie si ardeiul, puiul se taie fasii de grosimea uni deget, se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa se toaca marunt, ciupercile se curata se se taie in sferturi, daca sunt mai mari.
Intr-o tigaie mare bine incinsa se pune ulei de arahide, se adauga fasiile de pui si se tin cateva minute la foc iute, pana devin usor maronii. Se adauga ghimbirul, ardeiul, tulpini de coriandru, ciupercile si jumatate din ceapa.
Taiteii se dauga in apa care fierbe impreuna cu varza chinezeasca. Se tine la foc pentru cateva min, nu mai mult.
In tigaia de pe foc se adauga amidon de porumb, castanele de apa si putina apa de la fiert taiteiisi se amesteca bine.
Se ia de pe foc si se adauga sosul de soia,
Varza se taie in jumatati, se stoarce sucul de lamaie si se amesteca bine. Taiteii se pun intr-o strecuratoare. Se amesteca varza si taiteii in tigaie. Se condimenteaza dupa gust si se servesc decorate cu ceapa verde si coriandru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *