Despre copii, Evenimente

„Vanatorul de fosile”, la Muzeul National de Geologie

Daca vreti sa aveti o vacanta palpitanta, veniti la Muzeul National de Geologie! Aici veti deveni, pentru doua saptamani, un adevarat „Vanator de fosile”.

Programul educational „Vanatorul de fosile” se adreseaza scolarilor mici si mari, dornici sa patrunda in tainele geologiei si mai ales in cele ale paleontologiei. Copiii vor invata despre fosile – ce sunt, cum s-au format, unde le putem gasi, dar si ce facem cu ele. Lectiile au o structura complexa si interactiva, astfel incat, prin proiectii, discutii si experimente, sa fie demonstrate practic anumite aspecte teoretice, sa poata fi testate diverse fenomene, iar elevii sa isi fixeze o serie de cunostinte si notiuni.
„Vanatorul de fosile” incepe in data de 16 august, la ora 10.00, include patru sedinte si dureaza 2 saptamani. In cadrul programului este propusa si o excursie intr-un sit paleontologic.

Programarile se pot face la numarul de telefon 021.212.89.52 sau pe e-mail: office@geology.ro, pretul unui bilet fiind de 14 lei/copil/sedinta. Parintii sunt rugati sa confirme participarea la program.

Parteneri media: Romantic Fm, Radio România Cultural, Radio Smart FM, Radio Itsy Bitsy, Jurnalul Naţional, Şapte Seri, comunicatedepresă.ro, Port.ro, onlinegallery.ro, calendarevenimente.ro, copilul.ro, clopoţel.ro, calificativ.ro, grădiniţe.com, Ghidul Oraşelor, www.isoscel.com , Elixir Press.

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

021/212.89.52
www.geology.ro/ www.igr.ro

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *