Vedete

Valeriu Lazarov a incetat din viata

Producatorul de televiziune roman Valeriu Lazarov, parintele emisiunilor TV Surprize Surpize, Iarta-ma sau Din Dragoste, a murit la Madrid, la varsta de 73 de ani, din cauze naturale, potrivit presei spaniole. Valerio Lazarov a fost director general si consilier al televiziunii Telecinco din 1985 pana In 1994 si un celebru realizator al Televiziunii Spaniole In anii 1970.
Biografie pe scurt:

Valeriu Lazarov s-a nascut la 20 decembrie 1935, la Barlad.
Intre 1953 si 1957 a studiat regia la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. (IATC). In 1966 a participat la Festivalul de televiziune de la Monte Carlo, cu filmul “Omul si camera”.
In 1968 a Inregistrat emisiuni la TVE, postul public de televiziune din Spania.
Ulterior, Valeriu Lazarov s-a stabilit In Spania, fugind de regimul comunist roman.
In 1995, Valeriu Lazarov si-a Infiintat compania de productie, Prime Time Communications. Valeriu Lazarov este cunoscut ca fiind omul care a revolutionat divertismentul romanesc de televiziune, dupa anii ’90. Astfel, In 2005, el a realizat “Genialii”, iar In 2007, serialul “Chiquititas”.

Este cunoscut ca “parintele” celei mai longevive emisiuni, “Surprize, surprize” (difuzata timp de noua ani la TVR), dar si al altor emisiuni de succes, precum “Din Dragoste”, “Iarta-ma”, “Sub alt chip”, “Imprevizibilii”, “Ploaia de stele”, “Babilonia” etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *