Sanatate

Usturoi si ceapa pentru tratarea gripei

Usturoiul este unul dintre cele mai recomandate remedii naturiste contra racelilor si gripei. Alicinul din usturoi este o substanta care poate lupta impotriva virusului gripei, poate anula riscurile de contaminare cu un alt virus si grabeste perioada de vindecare. Ea incurajeaza globulele albe din sange sa se reproduca, ceea ce duce la cresterea sistemului de aparare al organismului. Din pacate, alicinul se distruge, dispare la temperaturi mari, atunci cand usturoiul este gatit. De aceea, se recomanda ca usturoiul sa fie consumat crud. Ideal este sa mancati cel putin o jumatate de catel de usturoi crud pe zi, de preferat dimineata, pe stomacul gol, inainte de micul dejun. Pentru a scapa de mirosul de usturoi, cel mai bine este sa se inghita un catel de usturoi, taiat in cubulete mai mici, cu putina apa calduta sau ceai medicinal. Pentru cei care nu suporta usturoiul, in farmacii exista tablete cu usturoi.

In cazul primelor semne de gripa, taiati marunt o ceapa mare si apoi inspirati mirosul de ceapa pe gura. Repetati aceasta procedura de 3-4 ori/zi. In intervalul dintre aceste proceduri, inmuiati un tampon de vata in usturoi proaspat pisat si introduceti-l in nas. Pentru uz intern se folosesc si picaturile de usturoi (cate o picatura pe limba, se plimba prin toata gura si apoi se inghite). Pentru pregatirea acestor picaturi se piseaza doua capatani de usturoi (100 g), se acopera cu un pahar de alcool si se agita bine. Tratamentul dureaza 3-4 zile.

Sursa www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *