LifeStyle

USNS Grasp acostează în portul Constanța

După vizia USS Monterey, ambasada SUA anunta vizita in portul Constanta a navei de salvare si recuperare USNS Grasp (T-ARS 51), una dintre cele patru nave apartinand Comandamentului militar de transport maritim (Military Sealift Command) al Marinei SUA. Comandamentul asigura transportul de echipamente, combustibil, provizii si munitie pentru a sustine fortele americane din intreaga lume.

USNS Grasp
USNS Grasp

Nava USNS Grasp va sosi duminica, 19 iunie, in portul Constanta, unde va ramane timp de cinci zile. Misiunea sa este aceea de a desfasura exercitii comune de scufundare in scopul cresterii capacitatii in randul echipelor de scufundare din tarile partenere si asigurarii unui schimb profesional intre participanti. Pe durata vizitei in Romania, nava americana va intreprinde antrenamente, cu echipe de scufundare din Romania, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia si Ucraina, la bordul navei, dar si in apele teritoriale romane.

 

Romania a fost aleasa sa gazduiasca antrenamentele echipelor de scufundare datorita experientei dovedite a scafandrilor romani si datorita faptului ca Centrul de Scafandri din cadrul Fortelor Navale Romane este singurul din regiune dotat cu barocamera (incinta presurizabila rezistenta la presiune).

Pe parcursul vizitei in Romania nu vor fi organizate tururi pentru presa pe nava USNS Grasp.

Mai multe detalii despre nava sunt disponibile la adresa de web http://www.msc.navy.mil/inventory/ships.asp?ship=96

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *