LifeStyle

Uniunea Europeana, lider pe segmentul asigurarilor de viata

Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii sunt cei mai mari jucatori de pe piata asigurarilor, dar din punctul de vedere al valorii volumului de prime subscrise, fiecare isi revendica suprematia pe segmente diferite, prima pe sectorul asigurarilor de viata iar cea de-a doua pe sectorul asigurarilor generale, evidentiaza un studiu realizat de catre City of London Corporation.
Desi inca la mare distanta fata de cei doi lideri, analistii studiului evidentiaza ca pietele din China si India au potential imens.

La nivelul anului 2004, piata mondiala a asigurarilor a insumat 2,6 trilioane de euro ( 3,2 trilioane de dolari), in functie de valoarea volumului de prime subscrise.

Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii sunt cei mai mari jucatori ai pietei de asigurari din lume, in 2004, Uniunea Europeana detinand 34,4% din totalul primelor subscrise la nivel mondial, iar Statele Unite ale Americii, 33,8% din totalul subscrierilor.

In perioada analizata, la nivelul tarilor Uniunii Europene s-a inregistrat un volum total de prime subscrise de peste 896,7 miliarde euro, sectorul asigurarilor de viata generand prime in valoare de peste 529,3 miliarde euro, iar cel al asigurarilor non-life de 367.6 miliarde euro.

Pe de alta parte, in State volumul total al primelor subscrise in anul 2004, a fost de peste 883,8 miliarde euro, dar aici a iesit in evidenta sectorul asigurarilor generale care a generat prime in valoare de

peste 485,4 miliarde euro. Valoarea primelor subscrise din asigurari de viata a depasit 398,3 miliarde euro.

Sursa: www.Hotnews.ro