LifeStyle

Un nou centru comercial se deschide in Brasov

COMETEX anunta deschiderea unui nou centru comercial in vara acestui an, in Brasov.

Localizat in partea de nord-vest a orasului intr-o zona urbana aflata intr-o puternica expansiune din punct de vedere comercial, complexul este dezvoltat pe un teren de 7.750 mp. Constructia este structurata pe doua nivele (parter si etaj), avand  o suprafata totala de aproximativ 8.700 mp, dintre care aproximativ 7.500 mp cu destinatie comerciala.

Complexul beneficiaza de o zona de parcare cu capacitatea de peste 120 de autoturisme. Accesul in complex este facilitat prin intermediul scarilor rulante si a liftului de persoane.

Noul centru comercial dezvoltat conform ultimelor tendinte pe piata de retail, isi propune sa ofere clientilor sai combinatia optima intre shopping, distractie si petrecerea timpului liber. Tot aici sunt disponibile servicii diverse si complete: farmacie, banca, casa de schimb valutar si o cafenea.

Planificata si proiectata incepand cu primavara anului 2007, constructia a demarat in noiembrie 2007, si se estimeaza a se finaliza in iulie 2008.

Noul centru comercial atrage o investitie de peste 6 milioane euro. Finantarea este asigurata partial de societatea dezvoltatoare si completata prin contractarea unui credit de la Raiffeisen Bank.

Centrul comercial a fost proiectat de L’IMAGE ARHITECTURA, societate de arhitectura din Brasov iar antreprenorul general este firma AGETAPS din Brasov.

Proiectul noului centru comercial se inscrie in planurile urbanistice de dezvoltare ale municipiului Brasov si a beneficiat de sprijinul autoritatilor locale – Primaria Municipiului Brasov si Consiliul Judetean Brasov.

COMETEX a atras in proiect trei operatori de retail importanti, lideri pe segmentele lor de activitate. Acestia sunt:

  • MEDIA GALAXY este reteaua de magazine de mare suprafata, lider pe piata din Romania in acest domeniu. Peste 30 000 de produse electronice, electrocasnice, IT, comunicatii si multimedia sunt expuse in noul magazin cu o suprafata de peste 2 000 de mp.
  • STAER – operator local de mobila si accesorii aflat in expansiune pe piata romaneasca prin magazine cu suprafete de minim 4000 mp;
  • PIRITEX – lider national in domeniul pardoselii calde, ce pune la dispozitie sisteme complete de pardoseli pentru amenajarea casei si biroului.

Proiectul din Brasov se inscrie intr-un parteneriat de lunga durata intre COMETEX si cele trei companii, acesta reprezentand al treilea proiect comun.

“Originalitatea noului complex in suprafata comerciala de aproximativ 7.500 mp consta in oferirea unei game complete de produse destinate utilarii caminului si biroului. Spatiul comercial ofera si o gama de servicii de consultanta, finantare, transport care vin sa aduca un plus de valoare gamei de produse oferite“, declara Manuela Jivan, Head of Commercial COMETEX.

Cu un design arhitectural modern, cu prezenta unor ancore importante pe piata de retail, dezvoltatorul urmareste sa asigure vizitatorilor experienta cumparaturilor pentru amenajarea, utilarea sau decorarea locuintei la cele mai noi standarde.

Noul centru comercial – CARTE DE VIZITA

8 700 de metri patrati, din care 7 500 suprafata comerciala,  peste 120 de locuri de parcare, magazine de electronice, electrocasnice, IT, comunicatii, multimedia, mobilier, accesorii, design interior, pardoseli, covoare, s.a…

Ancore: MEDIA GALAXY, STAER, PIRITEX.

6 milioane de euro, investitie realizata atat prin investitie proprie cat si prin finantare de catre Raiffeisen Bank.

COMETEX este compania de real estate a grupului ALTEX.

COMETEX a fost achizitionata de catre grupul ALTEX in urma unei oferte publice de preluare, incheiata in mai 2005 cu o licitatie care a avut loc la sediul CNVM.

In prezent, COMETEX gestioneaza un portofoliu de proiecte de real-estate in orase precum Suceava, Falticeni, Buzau. Proiectele pentru 2008 vizeaza dezvoltarea unor centre comerciale in orase precum Timisoara, Buzau si Arad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *