LifeStyle

Un copil minunat sufera de o boala foarte rara sindromul Lesh Nyhan

Alexandru Dascalu, un baietel minunat cu varsta de 3 ani si 9 luni, care dupa perioade lungi de spitalizari, a fost diagnosticat cu o boala genetica foarte grava si foarte rara sindrom Lesh Nyhan boala de care mai sufera la ora acuala doar 2 copii din tara noastra.

La varsta pe care o are, Alexandru nu merge, nu sta in sezut si abia daca vorbeste.
Mama lui traieste doar dintr-un singur venit, si anume acela de insotitor persoana cu handicap, adica 460 Ron / luna, deoarece tatal sau i-a parasit imediat dupa nasterea lui Alexandru si nici macar nu ii plateste pensie de intretinere. Din acesti bani mama trebuie sa se descurce sa cumpere scutece, sa plateasca gimnastica de recuperare a lui Alexandru, iar pentru celelalte necesitati nici nu le mai raman bani. In plus, pe langa aceasta recuperare continua pe care mama o plateste, mai merg si la diverse centre de recuperare din tara cum sunt la Oradea, Sibiu, Techirghiol si Bucuresti.

Alexandru este un copil vesel, dar care sufera foarte mult din cauza faptului ca nu poate merge, ca nu se poate bucura de copilarie ca si ceilalti copii sanatosi.

Speram din tot sufletul sa raspundeti acestui strigat de ajutor.
Haideti sa-l facem pe Alexandru sa zambeasca, sa-l ajutam sa se poata juca la fel ca ceilalti copii si sa se bucure de viata!

Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*
la tel: 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX Cont in Lei sau
RO57BTRL00504205i98626XX Cont in Euro,
deschise la Banca Transilvania, Oradea

lavinia@piticot.org
www.piticot.org
l

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *