Concerte

Ulytau: folk-metal din Kazahstan

O noua confirmare in programul Bestfest 2009: Ulytau, un trio de folk-metal din Kazahstan, va deschide ziua de Aftershock, pe 5 iulie, la Romexpo. In aceeasi zi vor mai urca pe scena Holyhell, Thunderstorm, Trooper, Nexus si, bineinteles, headlinerul Aftershock, Manowar.

Ulytau s-a nascut in 2001, la initiativa producatorului Kydyrali Bolmanov, care-si pusese in gand crearea unui nou stil de muzica. Rezultatul a impresionat publicul si criticii deopotriva: un melanj exotic de ritmuri muzicale traditionale si sound-uri occidentale, impregnat de influenta unor compozitori clasici precum Vivaldi, Paganini sau Bach. Cei trei membri ai ineditului proiect – Erzhan Alimbetov, Max Kichigin si Nurgaysha Sadvakasova – reusesc sa imbine perfect riff-urile de chitara electrica cu sonoritatile viorii, rezultatul fiind cu atat mai interesant cu cat celor doua li se adauga si dombra – un instrument traditional cu doua corzi, specific Kazahstanului.

Trupa al carei nume se traduce prin sintagma „muntele inalt”, a reusit sa depaseasca granitele tarii in scurt timp de la debut, ajungand sa concerteze pana in prezent in numeroase tari, printre care si Germania, Marea Britanie, Polonia, China, Japonia, Turcia, Rusia si chiar Statele Unite. Recomandata chiar de Joey DeMaio, liderul Manowar, Ulytau se va afla anul acesta pentru prima data la Bucuresti, fiind cea mai recenta confirmare in line-up-ul Bestfest Aftershock!

Alaturi de Ulytau si Manowar, afisul Bestfest 2009 ii mai include pe The Killers, Moby, Moțrhead, Orbital, Franz Ferdinand si Santana, lista tuturor artistilor confirmati pana in prezent fiind disponibila pe site-ul oficial al festivalului, www.bestfest.ro . Biletele pentru Ziua Zero si biletele de o zi (130 lei in perioada 20 aprilie Р30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare), cele pentru Aftershock (100 lei si 150 lei, in functie de distanta fata de scena), precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in Diverta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *